NASIL MUAYENE OLABILIRIM.
Nüfus cüzdani getiriniz;
Önce bilgisayar kaydi yapilmak üzere hasta randevu kayit birimlerine müracaat ediniz. Kaydinizi yaptiriniz.
Kayit sonrasi size verilen barkodla birlikte muayene olacaginiz poliklinigine basvurunuz.
Size verilen barkodtaki sirayi bekleyiniz. Monitörden isminiz görününce poliklinige giriniz.
Ücretli hasta iseniz hasta randevu kayit biriminde kayit islemini yaptirdiktan sonra poliklinik veznesine ugrayiniz. Size verilen evrakla birlikte poliklinige basvurunuz.
ALO 182 merkezi hastane randevu sistemi ( MHRS )’ den randevu aldi iseniz randevu saatinden 10 dk. öncesi hastane randevu kayit birimine müracaat ediniz. Size verilen barkodla muayene olacaginiz poliklinige basvurunuz. Monitörden isminiz görününce muayene olmak için içeri giriniz.
NASIL RANDEVU ALABILIRIM.
MHRS; vatandaslarin Saglik Bakanligina bagli 2 ve 3. basamak Hastaneler ile Agiz ve Dis Sagligi Merkezleri için 182 MHRS Çagri Merkezini arayarak canli operatörlerden kendilerine istedikleri hastane ve hekimden randevu alabilecekleri bir uygulamadir.
Randevu nasil alinir? Ev, is, ankesör ve cep telefonlarindan 182 numarali Saglik Bakanligi MHRS Çagri Merkezi aranir.182 numarali telefonu arayan vatandas tarafindan çagriyi karsilayan asistana (canli operatör) randevu talebinde bulunulan vatandasin T.C. Kimlik Numarasi verilir. Asistan vatandas bilgilerini dogrular.Vatandas Erzurum veya Kayseri illerinden randevu talebinde bulundugu hastane, poliklinik ve hekim bilgilerinden en azindan hangi poliklinige gidecegini asistana bildirdikten sonra, asistan uygun tarih ve saat dilimlerini vatandasa iletir.Vatandas seçimini yaparak randevusunu alir.
Randevu nasil iptal edilir?
Ev, is, ankesör ve cep telefonlarindan 182 numarali Saglik Bakanligi MHRS Çagri Merkezi aranir. Bu arama randevu zamanindan önce yapilmalidir.
182 numarali telefonu arayan vatandas tarafindan çagriyi karsilayan asistana randevu talebinde bulunulan vatandasin T.C. Kimlik Numarasi verilir. Asistan vatandas bilgilerini dogrular.
Vatandas iptalini istedigi randevusunun, tarih ve zamanini asistana iletir. Asistan tarafindan ilgili randevu iptal edilir.
NOT: Beklemeden ranevu almak linke tiklayiniz. www.hastanerandevu.gov.tr
Başvuruda İstenen Belgeler :
1- Tedavi Giderleri Sosyal Güvenlik Kurumunca Karşılanan Genel Sağlık Sigortasına Tabi Kişiler; T.C Kimlik Numarasını Gösteren Resmi Bir Belge (15 Yaşından Büyükler İçin Fotoğraflı)
2- Yurt Dışı Sigortalı; Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğünce düzenlenen, Sosyal Güvenlik Sözleşmesine Göre Sağlık Yardım Belgesi
3- Askeri Personel (Er-Erbaş); Birliğinden alacağı Hasta Sevk Belgesi ve T.C Kimlik Numarasını Gösteren Resmi Bir Belge (15 Yaşından Büyükler İçin Fotoğraflı)
4- Muhtaç Asker Aileleri; T.C Kimlik Numarasını Gösteren Resmi Bir Belge (15 Yaşından Büyükler İçin Fotoğraflı) ve Askerlik Şubesinden verilen sağlık karnesi
5- Bankalar da Görevli Personel ve yakınları; Çalıştığı Bankadan alacağı Hasta Sevk Belgesi ve T.C Kimlik Numarasını Gösteren Resmi Bir Belge (15 Yaşından Büyükler İçin Fotoğraflı)
6- Ücretli Hastalar; T.C Kimlik Numarasını Gösteren Resmi Bir Belge (15 Yaşından Büyükler İçin Fotoğraflı)
7- Sığınmacılar ve Vatansızlar; Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfından alacakları sevk belgesi
Birlik, Oda ve Borsalarca Tedavi Giderleri Karşılananlar; T.C Kimlik Numarasını Gösteren Resmi Bir Belge (15 Yaşından Büyükler İçin Fotoğraflı) ve Çalıştıkları Kurumlardan Alacakları Belge veya Sağlık Karnesi Fotokopisi
Ücretli Hastalar :
Hiçbir sosyal güvencesi yok ise hasta ücretli olarak muayene edilir. T.C. Kimlik no sunu gösteren resmi bir belge ile müracaat etmeleri zorunludur. Hasta muayene ücreti 27 (Yirmiyedi)TL dir. Hekim tarafından muayeneden sonra yapılacak tetkikler ayrıca ücrete tabidir.
Vezneye Yatırılması Gereken Protez Katılım Payı Ücretleri :
NOT: PROTEZ YENİLEME SÜRESİ 4 YILDIR. BU SÜRE DOLMADAN PROTEZİNİ YENİLEMEK İSTEYENLER ÜCRETİNİN TAMAMINI KARŞILAMAK SURETİYLE PROTEZ YAPTIRABİLİRLER.
6.5. Katılım payı alınmayacak haller, sağlık hizmetleri ve kişiler;
6.5.1. İş kazasına uğrayan veya meslek hastalığına tutulan sigortalıdan, bu durumları nedeniyle sağlanan sağlık hizmetleri için (6.1), (6.2) ve (6.3) numaralı maddelerde tanımlanan katılım payları alınmaz.
6.5.2. Askerî tatbikat ve manevralarda sağlanan sağlık hizmetleri için (6.1), (6.2) ve (6.3) numaralı maddelerde tanımlanan katılım payları alınmaz.
6.5.3. 5510 sayılı Kanunun 75 inci maddesinde yer alan afet ve savaş hali nedeniyle sağlanan sağlık hizmetleri için (6.1), (6.2) ve (6.3) numaralı maddelerde tanımlanan katılım payları alınmaz.
6.5.4. Birinci basamak sağlık hizmeti sunucularında yapılan muayenelerde ve Sağlık Bakanlığınca aile hekimliği sözleşmesi yapmış aile hekimi muayenelerinde, (6.1) numaralı maddede tanımlanan katılım payı alınmaz.
6.5.5. Kurumca finansmanı sağlanan kişiye yönelik koruyucu sağlık hizmetleri için (6.1), (6.2) ve (6.3) numaralı maddelerde tanımlanan katılım payları alınmaz.
6.5.6. Sağlık raporu ile belgelendirilmek şartıyla SUT eki “Hasta Katılım Payından Muaf İlaçlar Listesi” nde (EK-2) yer alan ilaçlardan katılım payları alınmaz.
6.5.7. Sağlık raporu ile belgelendirilmek şartıyla (6.3.2) numaralı maddede yer almayan tıbbi malzemelerden katılım payı alınmaz.
6.5.8. Sağlık raporu ile belgelendirilmek şartıyla; organ, doku ve kök hücre nakline ilişkin sağlık hizmetleri için (6.1), (6.2) ve (6.3) numaralı maddelerde tanımlanan katılım payları alınmaz.
6.5.9. 1005 sayılı İstiklal Madalyası Verilmiş Bulunanlara Vatani Hizmet Tertibinden Şeref Aylığı Bağlanması Hakkında Kanun hükümlerine göre şeref aylığı alan kişiler ile bunların eşlerinden(6.1), (6.2), (6.3) ve (6.4) numaralı maddelerde tanımlanan katılım payları alınmaz.
6.5.10. 3292 sayılı Vatani Hizmet Tertibi Aylıklarının Bağlanması Hakkında Kanun hükümlerine göre aylık alan kişilerden (6.1), (6.2) ve (6.3) numaralı maddelerde tanımlanan katılım payları alınmaz.
6.5.11. 2330 sayılı Nakdi Tazminat ve Aylık Bağlanması Hakkında Kanun hükümlerine göre aylık alan kişilerden (6.1), (6.2), (6.3) ve (6.4) numaralı maddelerde tanımlanan katılım payları alınmaz.
6.5.12. 2828 sayılı Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Kanunu hükümlerine göre korunma, bakım ve rehabilitasyon hizmetlerinden ücretsiz faydalanan kişilerden (6.1), (6.2) ve (6.3) numaralı maddelerde tanımlanan katılım payları alınmaz.
6.5.13. Harp malûllüğü aylığı alanlar ile Terörle Mücadele Kanunu kapsamında aylık alanlardan (6.1), (6.2), (6.3) ve (6.4) numaralı maddelerde tanımlanan katılım payları alınmaz.
6.5.14. Vazife malûllerinden (6.1), (6.2), (6.3) ve (6.4) numaralı maddelerde tanımlanan katılım payları alınmaz. 6.5.15. 3713 sayılı Kanuna göre aylık bağlanmış malûller ile aynı Kanun kapsamına giren olaylar sebebiyle vazife malûllüğü aylığı alan er ve erbaşların sağlık kurulu raporuyla ihtiyaç duydukları her türlü ortez/ protez ve diğer iyileştirici araç/gereçlerden katılım payı alınmaz.
GÜVENLIGINIZ IÇIN
*Karadeniz Eregli Agiz ve Dis Sagligi Merkezine gelirken gereginden fazla esya getirmeyiniz.
* Aracinizda degerli esya birakmayiniz. Kapi ve camlarinizin kapali ve kilitli oldugundan emin olunuz.
* Herhangi bir esyanizin kaybolmasi/çalinmasi ya da sahipsiz bir esya görülmesi halinde ilgili bölümün sorumlu hemsiresine bilgi verdiginiz takdirde Hastane Güvenlik Görevlileri derhal bölgeye gelecektir.
* Saglik karnenizi ve adiniza yazilan reçeteyi servis yetkilileri disinda hiç kimseye vermeyiniz.
* Tanimadiginiz kisilerden yardim istemeyiniz ve onlarin yardim tekliflerini kabul etmeyiniz.
* Yatis için gelirken degerli esyalarinizi (ziynet esyasi, fazla miktarda para v.b.) yaninizda getirmeyiniz.
* Eger yaninizda degerli esyaniz varsa, odanizdan kisa süreli ayrilmaniz halinde dahi ya yaniniza aliniz veya refakatçi/yakininiza teslim ediniz.
* Esyalarinizi odanizdaki dolaplarda muhafaza ediniz.
* Süpheli bir durum veya sahis gördügünüzde ilgili bölümün bashemsire veya sorumlu hemsiresine bilgi veriniz.
* Klinik görevlileri disindaki kisilerin sizi yönlendirmesine inanmayiniz. Böyle durumlari Hastane Güvenlik Görevlilerine bildiriniz.